Nieuws

Officiële inhuldiging piste (2)

Op 18 oktober werd de Finse piste plechtig geopend. Er werd door de gemeente een spiksplinternieuw bord geplaatst met daarop het volledige parcours van de piste.Na een woordje van de schepen van sport, Steven Elpers, nam ook onze voorzitter even het woord. Voor diegenen die de woorden niet goed hebben kunnen opvangen: hierbij de blauwdruk van de speech.

“Beste genodigden,

Het was vorig jaar na de ‘start-to-run’ dat we met een paar mensen de stap gezet hebben om de joggingclub Doorenlopers op te richten. Het is altijd wat afwachten wat de respons zal zijn,  maar uiteindelijk  zijn we als startende club vrij snel gekomen tot 138 effectieve leden. 

Op 1 juli 2013 zijn we gestart met het tweede seizoen en we zijn fier u te kunnen meedelen dat we op dit moment terug al 140 effectieve leden tellen. Dus we mogen er van uit gaan dat er in Merchtem nood is of was aan een joggingclub en dat ons concept op zich aanslaat.

Wat houdt dat voornamelijk in? We proberen een 3-tal verschillende groepen (5-10of 15km zoals de STR) zoveel mogelijk te begeleiden, waarbij de nadruk vooral ligt op het sociale aspect en minder op het competitieve.

Dat concept hebben we in zekere zin ook in de Finse piste proberen te verwerken. Er zijn verschillende lussen aangelegd, zodat iedereen naar eigen vermogen afstanden kan afleggen en variatie in zijn training (of zijn sociale babbel) kan aanbrengen. Tevens werd de piste zoveel mogelijk in het bestaande park ingepast.

Ik wens hierbij dan ook het gemeentebestuur te bedanken dat we van dit terrein mogen gebruik maken en vooral ook de vrijwilligers die hier al vele zaterdagen hebben gesleten.  

Wij hopen dan ook dat er naar de toekomst toe nog veel van deze faciliteiten zal gebruik gemaakt worden.  

Een groter aantal leden wil ook zeggen dat het organisatorisch zwaarder wordt en de vaste kern is nog altijd vrij beperkt. 

Daarom zou ik een warme oproep willen lanceren naar de leden (of vrijwilligers) , die af en toe mee zouden willen instaan voor het begeleiden van een groep tijdens de wekelijkse trainingen. Ook al is het maar sporadisch, dan kunnen ook de andere trainers  eens vrij lopen of iets anders doen…. Of we kunnen een bijkomende aangepaste groep vormen.

Hetzelfde geldt voor het onderhoud van de Finse piste. Iedereen is welkom en kan in zekere zin een handje toesteken. Als we het op voorhand weten dan kunnen we u ook verwittigen wanneer er werkzaamheden doorgaan.

Ik dank u”

Neem je de woorden van Dirk ter harte en zie je een groot of klein engagement naar de club wel zitten? Kandidaturen zijn welkom op info@doorenlopers.be

_MG_5738

Parcours Finse piste (klik om te vergroten)

photo

Hln 30 oktober 2013 (klik om te vergroten)

klakson

klakson november 2013