Nieuws

Info-avond

Op maandag 19 mei komt Willem Van Schuerbeeck een toelichting geven over het lopen van lange afstanden.

In 2011 maakte Willem zijn debuut op de marathon van Eindhoven met een tijd van 2:20.25. Een jaar later verbeterde hij er zijn persoonlijke record tot 2:16.14. Met deze tijd kwam hij als tweede Europeaan over de eindstreep en verdiende hij het zilver in het BeNeLux kampioenschap te Eindhoven.

Op de marathon van Rotterdam in 2013 was hij één van de weinige topatleten die zijn persoonlijke record wist te verbeteren. In een tijd van 2:15.32 finishte hij op de Coolsingel. In het najaar van 2013 wist hij dit persoonlijk record nog aan te scherpen tot 2:14.19 op de marathon van Berlijn. Inmiddels heeft hij voor de zesde keer in evenveel wedstrijden zijn record weten aan te scherpen, ditmaal in 2014 nogmaals op de Coolsingel in Rotterdam, waar hij als negende over de finish kwam in een tijd van 2:13.55.

Kortom, we hoeven je niet te vertellen dat je op deze info-avond de kans krijgt om alle nuttige info over het lopen van een lange afstand te horen van een ervaringsdeskundige!

Misschien krijg je wel een antwoord op volgende vragen:
Hoe bereid ik me het gepast voor? Welke kledij/schoenen kies ik? Welke trainingsschema’s kan ik volgen? Bestaat er een 10 weken programma om me klaar te stomen? Wat mag ik eten en wat niet? Hoe bouw ik mijn wedstrijd het beste op? Hoe recupereer ik na mijn inspanning? …

Wie het lopen van een eerste (halve) marathon verstandig aan wil pakken komt best zijn oor te luisteren leggen.

Afspraak 19 mei om 19u30 in het cafetaria van het sportcomplex. De training wordt die avond uiteraard geschrapt!