Nieuws

Doorenlopers mogen gezien worden!

Wanneer het herfst wordt, is het verleidelijk om je looproutine te “vergeten”. De Doorenlopers blijven lopen, het hele jaar door!

Tijdens de zomermaanden liepen de Doorenlopers een beetje “versnipperd” in het bos of aan het sportcomplex. Nu het schooljaar terug herbegonnen is (en iedereen weer wat in de dagelijkse routine valt) doen we dan ook een warme oproep aan iedereen om opnieuw deel te nemen aan de trainingen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Laat je motiveren door de trainers én de andere Doorenlopers om de herfst- en wintermaanden door te lopen!

Lopen in regen en wind op donkere avonden? Het kan! Hou misschien wel rekening met volgende tips.

De juiste kleren. Het herfstweer kan erg grillig zijn. Daarom is het belangrijk om verschillende laagjes aan te doen, die je kan uitdoen als je oververhit raakt. Let er ook op dat je kleren voldoende zweet opnemen.
 Als het regent, is een petje een handig hulpmiddel.

Aangezien het ’s avonds vroeger donker wordt, vragen we om een reflecterend (fluo)jasje of fluorescerende armbanden te dragen. Als het kan, breng een zaklamp mee. Naast verlichting van je pad, kan het helpen om automobilisten zicht te geven op je aanwezigheid.Deze dagen beginnen we onze training in daglicht, maar naar het einde van de training is de avond al gevallen. Vergeet je fluo- en lichtattributen dus zeker niet mee te nemen. De doorenlopers mogen (moeten) gezien worden!

De juiste attitude. Ook al voel je je tijdens het lopen op-en-top: een jogger blijft een zwakke weggebruiker en geen terreinwagen, ook al loop je in groep… Wanneer je stukjes langs de weg moet lopen met vrij veel auto- of fietsverkeer kan je het beste het verkeer tegemoet lopen.  Neem altijd het zekere voor het onzekere.

De juiste opwarming.
 Begin niet aan je looptocht voor je je spieren opgewarmd hebt. Dat maakt je workout moeilijker en verhoogt je kans op blessures. Een goede opwarming verhoogt je hartslag een beetje en bereidt je gewrichten voor.

De juiste playlist. Loop je liever met muziek in de oren? Stel het geluidsniveau van je mp3-speler zo in dat je nog steeds je onmiddellijke omgeving kunt horen: je moet op elk ogenblik een mogelijk gevaar kunnen opmerken.

Tot binnenkort, op één van de trainingsdagen!