Info Waar en hoe trainen

1090940_603701601

Hoe trainen we?

Wanneer je voor het eerst komt trainen, spreek dan een bestuurslid aan. Deze kan je wegwijs maken en vertellen met welke groep je het best mee kan. Volwassenen kunnen in verschillende groepen terecht, ingedeeld volgens parcoursafstand. De trainer tracht er steeds op toe te zien dat iedereen kan volgen of een loopmaatje heeft om het parcours uit te lopen. Samen uit, samen thuis.

Je kan natuurlijk ook op eigen initiatief wat kilometers afleggen, de Finse piste van sportcomplex Dooren is altijd beschikbaar en verlicht tijdens de wintermaanden.

Als Doorenloper ben je een deelnemer aan het verkeer. Hou het veilig: draag tijdens trainingen in het donker en zeker tijdens de wintermaanden steeds reflecterende kledij en eventueel verlichting. Zien en gezien worden is de boodschap!

Respecteer steeds de verkeersregels zowel tijdens groeps- als individuele trainingen. Loop steeds op het voet- of fietspad. Als je toch op straat moet lopen doe dit dan in tegengestelde rijrichting: 
zo zien de automobilisten jou en zie jij hen.

Waar en wanneer trainen we?

Begeleide trainingen (trainer aanwezig die je met raad bijstaat)
maandag, 19u30
Merchtem/sportcomplex Dooren, J. Stallaertstraat 10
woensdag, 19u30
Merchtem/sportcomplex Dooren, J. Stallaertstraat 10

Vrije trainingen (geen trainer maar veel fijn gezelschap als loopmaatje)
vrijdag, 19u30
Merchtem/sportcomplex Dooren, J. Stallaertstraat 10
zondag, 10u00
Buggenhoutbos/parking De Groene Wandeling (Kasteelstraat 189); vanuit Peizegem op de rechterkant, net voor het begin van het bos