Hoe het allemaal begon

Dirk Luppens op de loopband

Dirk Luppens op de loopband

Hoe het begon…

In maart 2012 startte de gemeente Merchtem de eerste Start to Run-sessies. Tien weken later behaalden de meeste lopers hun 5, 10 of 15 km attest… Een aantal lopers bleven blij maar tegelijkertijd een beetje verweesd achter. Ze waren zó geconditioneerd door het trainingsschema dat ze niks meer om handen hadden op woensdag en vrijdag.

Zo werden de “Doorenlopers” geboren.

Op 29 juni 2012 werd het startschot voor de club gegeven tijdens de Merchtemse avondmarkt en sindsdien blijft het ledenbestand gestaag groeien.

In juni 2013 werd onze site gelanceerd en in oktober 2013 werd onze Finse piste officieel ingehuldigd. In januari 2014 werd de feitelijke vereniging omgevormd naar een VZW.

De Doorenlopers werden in juni 2014 gelauwerd als ‘sportclub 2013‘ door het Merchtemse gemeentebestuur.

In juli 2014, bij de aanvang van het nieuwe “loopjaar” werd er een beetje geschoven in takenpaketten binnen het bestuur. Dirk Luppens, stichtend lid van de Doorenlopers, gaf eerder dat jaar aan zijn functie als voorzitter vacant te zetten. Het bestuur onder leiding van Dirk I, wordt opgevolgd door een bestuur onder leiding van Dirk II, dat werd uitgebreid met heel wat girl power. Ons actueel Bestuur bestaat uit: Dirk Boeykens (Voorzitter), Jan Vyt (Secretaris), Ann Segers, Christel Van Hoeymissen, Kathy Van De Casteele en Claire Maertens.

In juli 2015 nam Dirk Luppens opnieuw een taak op in de raad van bestuur. Hij werd secretaris. Jan Vyt deed een stap terug en werd effectief lid van de vzw. Ook Linda De Baerdemaeker sloot aan als effectief lid van de vzw. Franky Van Assche, Linda De Baerdemaeker en Marleen Vrijders namen de volhouders van de start-to-run onder hun vleugels. Dankzij de wekelijkse inzet van deze trainers kunnen de om en bij 30 joggers, zich te goed doen aan een parcours van 5 à 8 km. Jan Lemmens bleef de lange afstandslopers (+10km) begeleiden.

Onze visie…

Wij zijn een gezellige, familiale joggingclub die het loopvirus graag aan iedereen doorgeeft. We zijn geen athletiekclub. Dat wil zeggen géén verplichtingen, opgelegde trainingen of wedstrijden. Wél welkom op elke activiteit ingericht door de club!

We staan open voor iedereen die graag sport op een gezonde, maar niet competitieve manier.

Onze jaarlijkse start-to-run sessies in maart blijven een schot in de roos, maar aansluiten kan natuurlijk het hele jaar door.

Bij ons vindt iedereen zijn plaatsje: van beginner tot kilometervreter.